divendres, 7 de novembre del 2014

En defensa de la plantilla d'AJ RUZ S.L de Sils

Dret a decidir, un concepte que ha servit per impulsar un moviment cívic i democràtic majoritari, reclamant que els ciutadans d’aquest petit bocí de planeta volem decidir com ens organitzem territorialment.  Però dir això és quedar-nos curts, som molts els que una vegada que som conscients de la nostra ciutadania, també volem decidir molt més que l’organització territorial, també volem decidir sobre una cosa tan important com són els nostres drets socials; i només faltaria, sobre els nostres drets laborals.
S’ha parlat molt de la primera accepció del dret a decidir, de les mancances que l’actual estat imposa a aquest Dret, però molt poc de la segona. A les nostres comarques, en aquest moment tenim un exemple de la segona accepció. La plantilla d’A.J.Ruz SL, el 8 de novembre ja duu 23 dies de vaga, i amb aquesta xifra es converteix en la vaga de més durada del sector de la recollida d’escombraries de les comarques gironines d’aquest segle. No estan lluitant per una simple qüestió econòmica, és una lluita per la seva dignitat com a treballadors i ciutadans.  L’exemple és les reivindicacions del comitè de vaga: Readmissió d’un company acomiadat per repressió sindical, que s’aturin les vexacions de l’empresa als treballadors i obrir una taula de negociació per fer un conveni. Segons els treballadors, aquesta empresa porta molts anys vulnerant drets laborals, fent males pràctiques i extralimitant-se amb les administracions amb les que treballa i no complint amb les estrictes normes de recollida dels diferents tipus de escombraries.
No pots ser que l’administració abdiqui de la seva responsabilitat social i salvaguarda de la legalitat. Estem davant una empresa que, segons explica la plantilla, ha convertit el lloc de treball en un infern diari, amb baixes mèdiques per depressió, amenaces de mort, jornades que poden anar de les 10 a les 16 hores diàries, que és permet el luxe, segons denuncia interposada a inspecció de treball, de barrejar les deixalles d’un centre sensible com es Clínica Onyar amb el rebuig ordinari. Un exemple de l’incomprensible de la situació és que, tot i fer vaga la majoria dels conductors, han de fer 40 hores de serveis mínims per complir el decret de serveis mínims de la Generalitat.
Des que és va iniciar el procés  d’eleccions sindicals, l’empresa ha actuat amb formes pròpies del SXIX, acomiadament del company que va iniciar el procés sindical, amenaces de mort a treballadors i gent del sindicat, accions mafioses per vulnerar el dret de vaga... Aquest país que volem no pot permetre aquestes actuacions, els drets socials i laborals han de ser part inqüestionable d’aquest país.
Aquest és un cas clar de la necessitat de poder decidir sobre els nostres drets, i de dotar-nos d’una administració que vetlli per ells. Volem decidir sobre tots els àmbits de la nostra vida.
És per tot això que les entitats agrupades en la Xarxa en Defensa dels Drets Socials volem expressar el nostre recolzament a tots els treballadors i treballadores que pateixen les agressions de l’empresa A.J.Ruz i us convoquem aquest dissabte, 8 de novembre, a la concentració-votació en solidaritat amb tots ells i en defensa dels drets socials i laborals.


Volem decidir, també els nostres drets.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada