dimarts, 30 de setembre del 2014

La Xarxa pels Drets Socials de Girona fa públic un vídeo sobre la Consulta del 9N

La plataforma s'ha implicat en les darreres setmanes en la defensa del dret a decidir

La Xarxa pels Drets Socials de Girona i de Salt (XDS) ha fet públic avui dimarts un vídeo (https://www.youtube.com/watch?v=uDdxO10ZYtQ) en què les entitats integrants expliquen les seves raons per defensar la Consulta del 9 de novembre. Les organitzacions de la XDS - de l'àmbit cooperatiu, de la solidaritat, del tercer sector, sindical o polític d'esquerres - han volgut fer palès que el dret a decidir i a l'autodeterminació són irrenunciables i que formen part del conjunt de drets socials. Tots els portaveus que intervenen en l'spot apunten que la consulta del 9 de novembre és una oportunitat per posar a debat el model de país i avançar, alhora, cap a un model econòmic i social més just. 

D'altra banda, la XDS està organitzant concentracions cada diumenge (18h) a la plaça Independència de Girona per demanar, al Govern de l'Estat espanyol i de la Generalitat, la Consulta en els termes pactats entre els partits el 12 de desembre del 2013. La consideren "irrenunciable" perquè és la forma més "efectiva i directa d'emetre una decisió col·lectiva sobre el futur del país". Avui dimarts a la tarda, a les 19h, la XDS també ha fet una crida a mobilitzar-se davant de l'Ajuntament de Girona per exigir la Consulta. 


dilluns, 29 de setembre del 2014

En defensa de la Sanitat Pública: no hi falteu!

Aquest dimecres 1 d'octubre, la Xarxa pels Drets Socials us emplaça a assistir la primera de les xerrades per la República catalana que tindran lloc al llarg d'aquesta tardor. A més, en aquesta ocasió, la xerrada servirà per presentar la Plataforma en defensa de la Sanitat Pública i de Girona i de Salt. La cita és el dimecres 1 d'octure, a les 19h, al local de l'Escudella Solidària (Passeig d'Olot, 68 de Girona). 



diumenge, 28 de setembre del 2014

Acta de la darrera reunió de la XDS

La darrera reunió de la Xarxa pels Drets Socials va celebrar-se el 23 de setembre. Us n'adjuntem l'acta:


Plataforma en Defensa de la Sanitat pública

S'exposa l’estat d’aquesta iniciativa. Es valora que la majoria de persones que hi participen són treballadors de la sanitat, excepte la gent de Podemos. Es demana que es contribueixi a la difusió de l’acte, previst pel dia 1 d’octubre, i on hi participarà l’Albano Dante. Es farà una crida perquè la gent passi a buscar els cartells pel local de la Coordinadora ONG.

Acció a favor de la Consulta del 9N

Al llarg de la reunió, es va fent la gravació del vídeo sobre la Consulta, on finalment hi participaran 12 entitats integrants de la XDS. El vídeo estarà editat el més aviat possible i el farem córrer per internet.

El darrer diumenge es va dir que es podria fer venir, a les concentracions, en Martí Pereferrer.
Es va comentar que el diumenge 28 es podrien portar urnes de cartró fetes, que s’aniran a dur a la subdelegació del Govern espanyol quan s’acabi la concentració. Es demana que es faci difusió. Es va demanar que les entitats facin recordatori als seus membres d’aquestes concentracions.

Els companys de SICOM tenen la idea d’exposar-nos un projecte (comunicació assembleària). Acordem que vinguin diumenge a explicar-nos-ho.

També es proposa que en Sebas Parra participi en les concentracions dels diumenges i, a petició d’ell mateix, que una d’aquestes tingui lloc a Santa Eugènia.

Pel divendres, a la concentració a la plaça del Vi per la votació de la moció en defensa de la consulta, es proposa que es faci una pancarta per mostrar-la de la plaça del Vi. La prepararà la PAH de Girona i Salt; i aquests dies, pel grup de whatsap, es proposaran lemes.

 Es proposa que es faci una convocatòria per concentrar-nos davant de l’Ajuntament el dia que el Tribunal Constitucional suspengui la Consulta i, després, una manifestació cap a la Subdelegació del Govern espanyol. Es farà un cartell convocant a l’Ajuntament a les 20h d’aquell dia.  Es proposa de tenir un equip de so per aquell dia.

S’acorda que ens adherim al Manifest de Gramenet i els ho comuniquem.

Proposarem a en Sebas Parra que vagi a l’entrevista del PuntTv, juntament amb en Rafel Villena de la Coordinadora d’ONG. Se’ns preguntarà sobre la nostra mobilització a favor de la celebració de la Consulta.

S’acorda que en breu es farà públic el cartell de convocatòria del cicle de xerrades per la República, amb allò que estigui tancat.

Campanya Pobresa Zero

Adjuntem acta de la reunió de la campanya de Girona del darrer 22 de setembre. Es demana especial implicació dels membres de la XDS:

REUNIÓ CAMPANYA POBRESA ZERO_ GIRONA
Dilluns, 22 de setembre a l’Espai de Solidaritat 19 a 20h.

S’ACORDA:
Realitzar un cercle de silenci i la construcció d’una nova fiscalitat mitjançant bricks que s’hauran recollit i que es decoraran amb missatges.
·      Lloc: Plaça de l’Hospital, davant escales de la Generalitat de Catalunya
·      Hora : a les 18 :30 per les entitats, a les 19h comença l’acte
·      Materials : bricks, cel·lo i cola blanca, papers i retoladors de colors, lona pobresa0
·      Vestimenta: amb samarretes blanques
·      Combo micro: CeDRe
Permís Ajuntament:  Lluís P._Caritas. Punt de llum. Horari de 19 a 20h dia 17 oct.
Disseny Cartell: Luís Martinez_Fund Utopia
A més:
·      S’anima a les escoles a recollir bricks buits que poden decorar amb motius sobre l’eradicació de la pobresa.
-      Escoles Gironines: el contacte el fa el CeDRe
-      Escoles de Cassà: el contacte el fa en Toni d’IO
·      S’anima als estudiants de ciències econòmiques a parlar sobre la fiscalitat i a pensar alternatives a la fiscalitat actual. Contacte amb en Josep Vicenç de la UdG des del CeDRe. Si s’apunten se’ls demanarà la lectura del manifest, sinó, ho assumiran les entitats de la Coordinadora.
TEXT CARTELL:
“Porta’ns els teus bricks !” Amb ells construirem una nova agència tributaria per un nou model fiscal.
El 17 d’Octubre davant la seu de la Generalitat de Girona a les 19h
Pots dur-los el mateix 17 i participar en la construcció del nou edifici, dipositar-los a: Botiga Intermón Oxfam, Espai de Solidaritat i Fund. Utopia fins els 17 d’octubre al matí.
Una fiscalitat injusta ens empobreix. Campanya Catalana per a l’eradicació de la Pobresa.
Logos: Campanya pobresa Zero+ coordi +XDS
LLocs de recollida de Tretra Bricks:
1.    Espai de Solidaritat : de dill a divendres de 10 a 14h i de 16 a 19h (div tarda tancat)
C/Mestre Francesc Civil, 3 17005 Girona
2.    Botiga Intermón Oxfam : de dill a dissabte de 10 a 13h i de  17 a 20h (dill matí tancat)
Pujada pont de pedra, 17002 Girona
3.    Seu de Fund. Utopia : de dilluns a divendres de 8 a 16h
C/Garrotxa, 7 17005 Sta. Eugènia

S’adjunta als acords de la reunió: proposta cartell, carta per a les escoles.
Més endavant enviarem el manifest i el document marc sobre la campanya d’enguany per tal que tingueu tota la informació de la campanya a nivell català. També està previst obrir un blog on anar publicant tot el que faci referència a la campanya, que adjuntarem a l’apartat del nostre web dedicat a la campanya POBRESA ZERO d’enguany.

Si hi ha algun error, o cal aclarir alguna cosa, no dubteu a fer-m’ho arribar tant aviat com pugueu a recursos@solidaritat.org


5. Es fixa el calendari de reunions de la XDS per cada tres setmanes. Així, la propera trobada de l’XDS es programa pel dimarts 14 d’octubre a les 19h al local de la Coordinadora d’ONG.

dijous, 25 de setembre del 2014

La reforma de la Llei de l'Avortament es retira, continuem alerta


Davant de la retirada de la reforma de la Llei de l’Avortament, la Xarxa pels Drets Socials de Girona i de Salt vol manifestar que:

El Ministre Gallardon ens ha donat una gran notícia i la Reforma de la Llei de l’Avortament ha quedat enterrada.
Però ho podem viure com un motiu d’alegria o com un toc d’atenció per posar-nos en guàrdia. Sabem que el PP es prepara per afrontar un any electoral molt important, i la Llei de l’Avortament, rebutjada per un ampli sector de la societat (segons les enquestes), i per un sector del propi partit, era una iniciativa clau per donar la imatge d’un gir cap al centre.
Per altra banda, segons sembla, la intenció del PP ja no és aprovar una nova llei, sinó modificar a través del Tribunal Constitucional l’actual llei de Zapatero. Per això es serviran del recurs d’inconstitucionalitat que van presentar el mes de juny del 2010. Aquest recurs va caure en mans del magistrat antiavortista i de l’Opus Dei, Andrés Ollero, que ja ha preparat una ponència per avalar-lo.
Amb la dimissió de Gallardon i la retirada del seu projecte, el Govern del PP ha afirmat que “no s’aprovarà una nova llei, sinó que es reformarà la existent”, i així li ho ha garantit Soraya Sáenz de Santamaría directament al Vaticà. I no oblidem que l’actual president del TC, Francisco Pérez de los Cobos, és militant del PP.
Per tot això, la retirada de l’avantprojecte d’en Gallardon, no ens ha de servir en cap moment per abaixar la guàrdia, sinó per estar alerta als diferents projectes legislatius que puguin emmascarar mesures antiavortistes.   

dimecres, 24 de setembre del 2014

Divendres 26, a les 19h, a la plaça del Vi: Volem Votar!

Aquest divendres 26 de setembre, la Xarxa pels Drets Socials et convida a participar a la concentració a la plaça del Vi en motiu del debat al ple de l'Ajuntament de la moció en suport a la Consulta del 9 de novembre.  Ara més que mai, cal la mobilització ciutadana per guanyar el dret a decidir. El 9N, volem votar!



dimarts, 23 de setembre del 2014

Diumenges per la Consulta



La Xarxa pels Drets Socials de Girona i Salt organitza un punt permanent de mobilització per encarar les propers setmanes, decisives pel que fa a l'exercici del dret a decidir del poble català. Davant de la resposta negativa de l'Estat Espanyol, volem desobeir i volem votar. I emplacem al Govern de la Generalitat per tal que assumeixi la desobediència institucional, amb nosaltres, i convoqui la Consulta el 9N.

Per expressar aquesta exigència, us convoquem a les concentracions que tindran lloc a la plaça de la Independència de Girona (Sant Agustí) cada diumenge de 18.00h a 18:30h fins el dia 9 de novembre. Després de les concentracions farem xerrades, assemblees i decidirem col·lectivament d'altres accions.